urednistvo@preteklih24.si

Zagorela grelna blazina, požar pa se je razširil še na ostale predmete v sobi

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 151 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 46 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo, v kateri sta bili huje in lažje poškodovani peški. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino, nakit in tehnično blago. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v kontejner od koder so odtujili gotovino, mobitele in druge predmete. Povzročili so za okoli 4.000 evrov škode.

Požar:

Danes ponoči so bili policisti obveščeni o požaru v sobi ene izmed hiš na območju Litije. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorela grelna blazina, požar pa se je razširil še na ostale predmete v sobi. Pri tem je bila ena oseba zaradi vdihavanja dima odpeljana v SB Trbovlje, njegovo življenje pa ni ogroženo. V požaru je nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na Cesti vstaje v v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peški. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik odvzel prednost peškama na prehodu za pešce in trčil v njiju. Pri tem je bila ena peška huje, druga pa lažje poškodovana. Obe sta bili odpeljani v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.