urednistvo@preteklih24.si

V Kromberku nepridipravi vlomili v cerkveni objekt

Danes, 25. novembra ob 5.16 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu v eno od prodajaln v Novi Gorici (Vojkova cesta).


Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil vhodna vrata in si nato iz notranjosti prilastil nekaj sto evrov gotovine (blagajniški minimum) na škodo gospodarske družbe. Prav tako je bilo na kraju ugotovljeno, da je bilo vlomljeno tudi skozi vhodna avtomatska vrata pralnice, kjer je bilo iz poslovnih prostorov odtujena manjša vsota gotovine. Policisti PP Nova Gorica okoliščine obeh vlomov še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem vlomili v cerkveni objekt

Včeraj, 24. novembra zjutraj, so policisti bili obveščeni o vlomu v cerkveni objekt v Kromberku pri Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v času od torka, 23. novembra zvečer do prijave kaznivega dejanja Policiji naslednjega dne zjutraj, prišel do omenjene cerkve v Kromberku in vlomil oz. razbil steklo okna na južni fasadi objekta. Neznanec je nato vstopil in pregledal notranjost, prav tako se je znesel nad inventarjem, med drugim je nepridiprav iz skrinjice za cerkvene darove odvzel nekaj evrskih kovancev. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Po izvršenem dejanju je storilec kraj zapustil in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

V manjši prometni nezgodi v Kanalu udeležena tri vozila

Včeraj, 24. novembra ob 12.51 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Kanal (Občina Kanal ob Soči). Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni voznik tovornega vozila peljal po glavni cesti iz Kanala proti Ročinju. Na ravnem delu ceste omenjeni voznik ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Med vožnjo je s svojim vozilom zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče, pri čemer je z levim zunanjim vzvratnim ogledalom trčil v levo zunanje ogledalo drugega tovornega vozila, s katerim se je pravilno po svojem voznem pasu v nasprotni smeri peljal 51–letni voznik. Ob trčenju se je steklo ogledala prvega tovornega vozila odlomilo, košček stekla pa je padel v osebni avtomobil, s katerim se je za 51-letnim voznikom tovornega vozila peljala voznica osebnega avtomobila (vozila je iz smeri Tolmina proti Novi Gorici). Na vozilih je nastala materialna škoda (poškodba zunanjih ogledal, podrsan prednji levi odbijač avtomobila). Policisti Postaje prometne policije so 34-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določb 37. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Danes, 25. novembra ob 6.48 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo na cesti Gore – Idrija povozila divjad (srna). Po trku z vozilom je omenjena divjad na kraju poginila, na vozilu je nastala materialna škoda. Za poginulo divjad je kasneje poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Danes, 25. novembra ob 6.23 uri, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila blizu naselja Idrsko (Občina Kobarid) povozil divjad (srna). Po trku z vozilom je divjad s kraja zbežala neznano kam. Ker so bili tudi v navedenem primeru izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so policisti bili danes, 25. novembra ob 3.42 uri, obveščeni o povoženju divjadi tudi na območju naselja Reka (Kozarska grapa), kjer je voznik kombija povozil divjad (srna). Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Policisti PP Idrija so včeraj, 24. novembra okrog 17. ure, obravnavali povoženje divjadi na območju vasi Dole (Občina Idrija), kjer je voznik osebnega avtomobila med vožnjo povozil srno. Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila, na vozilu je nastala materialna škoda. Tudi v tem primeru so idrijski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.