urednistvo@preteklih24.si

S slabim promilom alkohola v krvi povzročila prometno nesrečo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 217 klicev, od tega 71 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 8 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije,
– 5 povoženj divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

PRIJETI TUJCI

Včeraj ob 14.50 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili 2 skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

ZAVRNITEV VSTOPA V SCHENGENSKO OBMOČJE

Včeraj dopoldan so policisti na območju PP Gorišnica prijeli državljana Srbije in državljana Severne Makedonije, ki sta pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo. Oba imata veljaven ukrep zavrnitev vstopa v schengensko območje.

Oba so danes predali hrvaškim varnostnim organom.

ZAPROSILA ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Včeraj popoldan so policisti v Kidričevem, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, prijeli 2 državljana Afganistana, ki sta skrita v tem vozilu, iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo. Med postopkom sta zaprosila za mednarodno zaščito, zato so ju prepeljani v Azilni dom.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Včeraj popoldan je 56-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi prekratke varnostne razdalje, v Spodnji Kungoti trčil v pred njim stoječ osebni avtomobil, ki ga je vozil enako stari voznik. Slednjega je z vozilom odbilo naprej in je trčil v osebi avtomobil, ki ga je vozila 74-letna voznica.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,92 mg/l alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, odredili strokovni pregled in izdali plačilni nalog.

Po usmeritvah pristojne dežurne državne tožilke ga bodo policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

PIJANA POVZROČILA PROMETNO NESREČO

Včeraj popoldan je 66-letna voznica osebnega avtomobila, zaradi nepravilnega premika z vozilom, v Orehovi vasi trčila v osebni avtomobil, ki ga je vozil 45-letni voznik.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročiteljica prometne nesreče v organizmu 0,41 mg/l alkohola. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo, v prekrškovnem postopku pa ji bodo izdali odločbo o prekršku.

VOZIL POD VPLIOVOM ALKOHOLA

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni, da na relaciji med Rošnjo in Staršami vozi voznik osebnega avtomobila, ki »vijuga« po cesti.

Policisti so ga izsledili v Staršah in ugotovili, da je imel 61-letni voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,37 mg/l alkohola.

Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, v prekrškovnem postopku pa mu bodo izdali odločbo o prekršku.