urednistvo@preteklih24.si

Sporom med preverjanjem PCT pogoja ni videti konca

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 2 obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Na Jesenicah je odgovorna oseba podjetja vstop prepovedala dvema občanoma, ki se ob pogoju PCT nista želela izkazati še z osebnim dokumentom. Varnostniki, reditelji ali druge odgovorne osebe po izkušnjah policije pri preverjanju PCT pogoja poskušajo čim manj poseči v zasebnost posameznika in na dokumentih preverjajo le tiste podatke, ki so relevantni za uresničitev namena preverjanja PCT pogoja. Preverjanje ni pravica ampak dolžnost zavezancev. Zato občane policisti prosijo, naj po nepotrebnem ne zapletajo postopkov in naj upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Občani so včeraj v Bohinju pomagali voznici, ki je s predrto pnevmatiko in po platišču želela nadaljevati vožnjo. Ugotovljene so bile zdravstvene težave, zato ji je bila nudena zdravniška pomoč.

Kriminaliteta

Policisti so včeraj obravnavali prijave tatvin v trgovinah na območju Bleda in Radovljice. Med zbiranjem obvestil so zaradi sumov teh kaznivih dejanj prijeli in pridržali 9 oseb. Zaseženih je bilo več predmetov. V zadevi še poteka predkazenski postopek.

Ostalo: Pred Globusom v Kranju je bilo odtujeno zaklenjeno kolo, v naselju Suha pa je bilo vlomljeno v stanovanjski objekt. Vlom je bil izvršen z naviranjem balkonskih vrat. Storilci iščejo predvsem zlatnino in denar.