urednistvo@preteklih24.si

Pri vožnji z viličarjem spregledal drugega delavca in ga stisnil ob viličarja

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 38 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 4 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 23. 11. 2021, od 6. ure in 24. 11. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v poslovni objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

Delovna nesreča:

Včeraj, okoli 13.30 so policisti bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju na območju Most. Ugotovljeno je bilo, da je delavec v podjetju pri vožnji z viličarjem spregledal drugega delavca in ga stisnil ob drugega viličarja. Pri tem je delavec utrpel hujše poškodbe, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 14. uri je na Celovški cesti prišlo do prometne nesreče v kateri je voznica osebnega vozila v bližini križišča z Rakuševo ulico zapeljala desno izven vozišča preko pločnika in na kolesarski stezi trčila v pravilno vozečega kolesarja. Kolesar se je v nesreči huje poškodoval. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj po 14. uri je v Trbovljah v semaforiziranem križišču prišlo do trčenja med dvema voznicama osebnih vozil. Potnica v enem izmed vozil se je pri tem lažje poškodovala in je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Policisti glede vzroka prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo po vseh ugotovljenih okoliščinah ustrezno ukrepali.