urednistvo@preteklih24.si

Z dvema promiloma alkohola v krvi zapeljal v jarek in se poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih
prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči pri Dvoru, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal v jarek. Opravili so ogled in ugotovili, da je 33-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost

Okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča v Dobravi, na območju PP Brežice. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

V noči na 22. 11. je na železniški postaji v Semiču nekdo odtujil okoli 1300 metrov bakrenega in optičnega kabla signalno varnostnih naprav. S tatvino je povzročil za okoli 5000 evrov premoženjske škode.

V naselju Ravni na območju PP Krško je nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke izsledili in prijeli 15 državljanov Afganistana, v Balkovcih šest državljanov Afganistana v Tribučah šest državljanov Afganistana in v Novem mestu državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.