urednistvo@preteklih24.si

Vlomil v hišo in ukradel za 16 tisočakov zlatnine in denarja

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 340 klicev, od tega 119 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 nedovoljen prehod državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 28 kaznivih dejanj,
– 17 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 7 povoženj divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, 9 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

ZAPROSIL ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Včeraj zjutraj so policisti v Središču ob Dravi prijeli državljana Gambije, ki je pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v našo državo. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga prepeljali v Azilni dom.

OSTAL BREZ VOZILA

Policisti so sinoči na Šentiljski v Mariboru ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil, in registrski tablici zasegli.

Zraven tega so policisti ugotovili, da je imel voznik v organizmu 0,48 mg/l alkohola. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Izdali so mu plačilni nalog, zoper njega pa bodo pristojnemu sodišču podali tudi obdolžilni predlog.

VLOM V HIŠO

Neznani storilec je med 19. in 21. 11. 2021 skozi odklenjeno garažo vstopil v stanovanjsko hišo v Majšperku. V hiši je vlomil zaklenjena notranja vrata in si tako omogočil dostop do vseh prostorov hiše. V njej je našel in odtujil zlat nakit.

Materialna škoda znaša okoli 16.000 evrov.

TATVINA Z GRADBIŠČA

Neznani storilec je v času med 13. in 22. 11. 2021, z odprtega gradbišča novogradnje v Spodnjih Hočah odtujil stroj za strojne omete s pripadajočimi kabli in cevmi, in 125 vreč materiala Baumit MPX-26 za strojne omete.

Materialna škoda presega 10.000 evrov.

TATVINA AVTOMOBILA

V noči na 22. 11. 2021 je bil na Zagrebški cesti v Mariboru ukraden neregistriran osebni avtomobil znamke Fiat 500 Abarth, bele barve, letnik 2020, št. šasije ZFA3120000JD09506.

Materialna škoda znaša okoli 24.000 evrov.

ROP

Dva neznana storilca, stara okoli 30 let, sta 21. 11. 2021, okoli 22. ure prišla v zapuščeno hišo na Linhartovi ulici v Mariboru, v kateri že približno eno leto živi 56-letni oškodovanec. Z uporabo fizične sile sta oškodovancu odtujila torbico, ki jo je imel pripeto okoli pasu. V njej je imel mobilni telefon znamke Huawei, denarnico z denarjem in dokumente. Po dejanju sta neznana storilca odšla neznano kam, oškodovanec pa je dejanje naznanil šele včeraj dopoldan.

Materialna škoda znaša 900 eurov.