urednistvo@preteklih24.si

V poostrenem nadzoru tovornih vozil policisti zaznali 14 prekrškov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; in 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Policisti so včeraj na območju Škofje Loke poostreno nadzirali tovorni promet. Kontroli je bilo podvrženih 24 vozil in voznikov.

Ugotovljenih je bilo 14 prekrškov, in sicer zaradi nepravilno pritrjenega tovora, prekoračitve teže, neregistriranega vozila, neuporabe varnostnega pasu, neuporabe luči, dokumentov in tehničnih pomanjkljivosti. Z nadzori bodo policisti še nadaljevali.

V Spodnji Besnici je občan prijavil neznanca, ki se mu je na domu predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in je zatem pobegnil, ko ga je vprašal po podatkih. So pa na podlagi prijave sumljivega dejanja policisti v Škofji Loki izsledili štiri osebe, ki so po domovih raznašale koledarje. Posebnosti policisti niso ugotovili. Občanom se zahvaljujejo za informacije.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Kranju je voznik na prehodu za pešce trčil v peško in jo po podatkih policije lažje poškodoval. Proti vozniku poteka
prekrškovni postopek. Pešci, nosite svetla oblačila, vozniki pa prosimo bolj pazite na območjih prehodov za pešce in na križiščih pri zavijanju.