urednistvo@preteklih24.si

Pijan bežal pred policisti

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 121 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.


Fotografija je simbolična

V Izoli je nekdo iz gospodarskega objekta ukradel dvojne škarje za obrezovanje trt, vredne 2000 evrov.

Popoldan so policisti v Izoli zasegli osebni avto 33-letnemu vozniku, ki ma neveljavno vozniško dovoljenje, na vozilu pa je imel nameščene ukradene registrske tablice. Sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri 35-letnemu vozniku tovornega vozila, državljanu Hrvaške, ugotovili, da ima CMR obrazec z vpisano lažno vsebino. Sledi mu kazenska ovadba, poleg tega pa še globa za voznika in za podjetje.

Ob 22.20 so policisti bili obveščeni, da je skupina mladostnikov poškodovala prometni znak s pirotehničnimi sredstvi. Policisti zbirajo informacije.

Ob 23.20 so policisti v Kopru ustavljali osebni avto, ki na znake ni ustavil, ampak je peljal naprej. Po zaustavitvi so identificirali 46-letnega voznika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l, poleg tega je peljal brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 20 ilegalnih prehodov državne meje: na Rakitovcu 6 državljanov Afganistana in 2 državljana Gambije, v Praporčah 1 državljana Nepala, v Dragonji 11 državljanov Bangladeša.