urednistvo@preteklih24.si

Na ljubljanskem koncu v preteklem dnevu kar 23 prometnih nesreč

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 178 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 61 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 61 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil več predmetov. Podjetje je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v klet in odtujil prenosni bencinski agregat. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več polnih jeklenk plina. Podjetje je oškodovano za okoli 350 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 12. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika tovornega in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornjaka zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo, ki se je ustavil zaradi razmer v prometu. Pri tem se je lažje telesno poškodoval potnik v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.ure se je na ulici Breg v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu robu padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.