urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti ugasnilo življenje 22-letnega voznika

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 888 klicev občanov. 196 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.


Fotografija je simbolična

37 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

Dogajanje zadnjih treh dni je zaznamovala tragična prometna nesreča, v kateri je včeraj, nekaj po 13. uri, umrl 22-letni voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika, katerega vozilo je v nepreglednem desnem ovinku zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčilo v osebno vozilo 54-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. V silovitem čelnem trčenju se je 22-letni voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl, 54-letna voznica se je hudo poškodovala. Tik pred usodnim trčenjem je 22-letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, oplazil vozilo 45-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. 45-letnica se v trčenju ni poškodovala.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo dvajset ljudi. Lani v enakem obdobju devet.

Poleg omenjene prometne nesreče so policisti od petka do danes na našem območju obravnavali še dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila. Šest voznikov je vozilo pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali devetnajstkrat.

Petek, 19. november 2021

Iz osebnega vozila, parkiranega na parkirišču podjetja v Velenju, je neznani storilec ukradel več različnega električnega orodja in lastniku povzročil za dobrih 1.700 evrov škode.

Sobota, 20. november 2021

Iz počitniške hišice na območju Kozjega je neznani storilec ukradel več različnega orodja, ki je po oceni lastnika, vredno okoli 4.000 evrov.

Na območju Žalca so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je ukradel manjši radio in nekaj drugi manjših stvari.

V Šentrupertu, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je ukradel nekaj gotovine, kos orožja in naboje.

Nedelja, 21. november 2021

V dopoldanskih urah so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec v Vrbju, na območju Policijske postaje Žalec, vlomil v več vrtnih ut. Iz ene je ukradel nekaj prehranskih izdelkov.