urednistvo@preteklih24.si

Z več kot promilom in pol alkohola v krvi povzročil prometno nesrečo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 175 klicev, od tega 61 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 9 kaznivih dejanj,
– 4 prometne nesreče I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 6 povoženj divjadi,
– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku dva državljana Avstrije, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Policisti so voznika oglobili, sopotnico pa opozorili.

Malo pred polnočjo pa so imeli v postopku še dva državljana BiH, ki imata bivanje urejeno v Sloveniji, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Policisti so voznika oglobili, sopotnika pa opozorili.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Včeraj, okoli 14.20, je 37-letni voznik, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, na Slivniški cesti v Spodnjih Hočah, z osebnim avtomobilom zapeljal s ceste. Ob tem sta se on in njegov 67-letni sopotnik lažje telesno poškodovala.

Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,81 mg/l alkohola, zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Policisti so mu odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, odvzeli pa so mu tudi registrski tablici z vozila.

Voznika bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu, po čl. 324/III Kazenskega zakonika (KZ-1).