urednistvo@preteklih24.si

Z mopedom trčil v drevo in na kraju podlegel poškodbam

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 380 klicev. Obravnavali so 33 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 z lažjimi poškodbami in 1 s smrtnim izidom, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 12 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervenciji.


Fotografija je simbolična

19. 11.2021

V Kopru je nekdo ukradel moped Tomos APN4, registrskih številk KP MS-78, vreden 1500 evrov.

V vasi pri Sežani je nekdo iz odklenjene hiše ukradel zlatnino.

V Postojni je bil za občino najden moped, ki je bil ukraden 16. 8. 2021 na območju PP Piran. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Postojnski policisti so ob 23.57 odvzeli vozniško dovoljenje 29-letni voznici osebnega avtomobila, ker ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,79 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

20. 11.2021

V Vanganelu je nekdo vlomil v zapuščen objekt, odnesel pa ni nič.

Ob 13.33 so policisti bili obveščeni o nesreči pri miniranju v predoru. Delavci so na gradbišču predora med Divačo in Lokvijo izvajali miniranje v globini 20 m. Skozi vrtino je na površje odneslo kamenje, ki je poškodovalo pet parkiranih avtomobilov, pri tem pa ni bil nihče poškodovan.

V Luciji je ob 16.45 nekdo zažgal palmo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij o dogajanju.

Ob 3.24 so policisti na Raubarkomandi (smer Ljubljana) ustavili osebni avto BMW 520, v katerem sta bila dva državljana Kosova z urejenim statusom v Švici. Ugotovili so, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji leta 2013. Vozilo so zasegli, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

Ob 20.51 uri je bil Operativno komunikacijski center PU Koper obveščen o prometni nesreči na kolesarski stezi pri Bertokih, v kateri je umrl voznik mopeda. Policisti so ugotovili, da je 42-letni voznik, doma iz Kopra, med 20.30 in 20.50 uro vozil moped od Bivja proti Bertokom. Zaradi vožnje preblizu desni strani smernega vozišča je z mopedom zapeljal v desno izven vozišča na travnato brežino, kjer je trčil v drevo. Voznik je, kljub nudeni zdravniški pomoči, na kraju umrl, odrejena je bila sanitarna obdukcija.

Ob 12.57 so policisti na MP Sečovlje zasegli osebni avto Audi A6 46-letnemu vozniku iz Rogaške Slatine, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 14.15 so prometni policisti v Spodnjih Škofijah zasegli osebni avto Opel Corsa 51-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Ob 17.18 so policisti PP Izola v Jagodju zasegli osebni avto Fiat Punto 71-letnemu vozniku, ki prav tako ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vsem trem sledi obdolžilni predlog.

21. 11.2021

Na Šmarski cesti v Kopru je nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja. Ukradel je nekaj gotovine in radio.

Nekdo je vlomil tudi v hišo v Matenji vasi, ukradel pa ni nič.

Po nogometni tekmi v Kopru je nekdo po 22. uri na parkirišču pred Bonifiko poškodoval kombi nogometnega kluba in vozilo enega od navijačev. Policisti zbirajo informacije o dogajanju. Sledi kazenska ovadba.

Ob 11.58 je v Pradah zaradi napačne strani vožnje padel mopedist. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,13 mg/l.

Ob 15.55 naj bi v Kozini na prehodu za pešce v 42-letnega pešca trčil voznik osebnega avtomobila sive barve, ki je odpeljal s kraja. Oškodovancu, ki je lažje poškodovan, je alkotest pokazal rezultat 0.92 mg/l. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 39 ilegalnih prehodov državne meje:

– v petek: pri Sušaku 4 državljane Kitajske,

– v soboto: pri Podgorju 1 državljana Pakistana, v Sirčih 4 državljane Turčije, pri Rakitovcu 15 državljanov Afganistana in 3 državljane Iraka,

– v nedeljo: pri Podgorju 1 državljana Nepala, v Dolenjah pri Jelšanah 4 državljane Kube in pri Kozini 7 državljanov Nepala.