urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti zaradi kršenja javnega reda in miru pridržali dve osebi

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 105 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 24 nanašalo na kriminaliteto, 26 na javni red in mir, ter 42 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 5 vlomov in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Vnanjih Goricah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

V Komendi je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov električnega ročnega orodja znamke Makita. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil dve gorski kolesi in opremo za kampiranje. Lastnika je oškodoval za okoli 6.000 evrov.

Na Litijski cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v trgovino ter odtujili prehrambne izdelke. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

V Mostah so neznanci vlomili v ograjeno gradbišče, od koder so odtujili več bal toplotne izolacije. Podjetje je oškodovano za okoli 600 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17. ure se je v Mostah pri Komendi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.