urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti obravnavali štiri prijave in prepire zaradi preverjanja PCT pogoja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 preko vikenda sprejel: 17 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 15 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena tri vozila.

Policisti so v enem postopku osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Pridržana je bila ena oseba. Moški je pod vplivom alkohola kršil javni red in mir v zasebnem prostoru.

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj pomagali iskati otroka, ki se je izgubil na območju Sv. Lovrenca. Našel ga policist izven službe, ki je zaznal aktivnost policistov na terenu in se prostovoljno vključil v iskanje. Z otrokom je bilo vse v redu.

V soboto so se tržiški policisti odzvali na prijavo občanke, da se je živali (kravi) udrlo na razmočenem terenu in se ne more premikati. Policisti so ugotovili lastnika, ki je poskrbel za žival.

Vodniki policijskih psov so včeraj na območju Kranjske Gore opravljali nadzor nad varstvom živali. V enem primeru so zaznali psa brez nazora, ki so ga vrnili lastniku in mu za dejanje izrekli opozorilo.

Kranjski policisti so v petek obravnavali padec plezalca iz plezalne stene, ki se glede na zbrana obvestila ni vpel v avtomatsko samovarovalno napravo. Tuja krivda je izključena. Plezalec se je telesno poškodoval.

Občan je v petek v Kranju pomagal moškemu, ki je podhlajen ležal na tleh. Za dejanje se mu zahvaljujemo. Moški je padel zaradi slabega počutja. Zanj so poskrbeli reševalci kranjskega zdravstvenega doma.

Škofjeloški policisti so obravnavali prijavo streljanja na lisico. Policisti so izsledili lovca z vsemi dovoljenji, ki je izvajal odstrel bolne živali.

Policisti so obravnavali štiri prijave in prepire zaradi preverjanja PCT pogoja. V dveh primerih so policisti zaradi nedostojnega vedenja uvedli prekrškovni postopek. V enem dogodku se je občan nedostojno vedel do voznika avtobusa. V drugem pa je občan javni red kršil v odnosu do reditelja v trgovini. Ukrep PCT se izvaja.

Policisti so obravnavali štiri prijave uporabe pirotehnike na javnem kraju, in sicer po dvakrat v Cerkljah na Gorenjskem in Ulici Rudija Papeža v Kranju. Apeliramo na starše, da otroke naučijo pravilnih ravnanj.

Divjad je bila povožena na cesti Britof – Šenčur, na avtocesti in v drugem primeru na glavni cesti pri Naklem ter na cesti Bled – Bohinj pri Bohinjski Beli.

Promet

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

V Tržiču je voznica z osebnim avtomobilom zaradi premajhne bočne razdalje trčila v kolesarja, ki je padel in se poškodoval. Primerna bočna razdalja pri prehitevanju kolesarjev, voznikov lahkih motornih vozil in voznikov mopedov, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h, je najmanj 1,5 m.

Kriminaliteta

V Kranju je storilec poškodoval pnevmatike na vozilu občana.

V Škofji Loki so bila na ta način poškodovana tri vozila. V stanovanjske hiše je bilo vlomljeno v Šutni, na Srednji Beli, v Vogljah in Šenčurju.

V dveh primerih je bil odtujen denar in zlatnina. V objekte je bilo vlomljeno še v Mojstrani ter v Goričah in Cerkljah na Gorenjskem.