urednistvo@preteklih24.si

Na delu lažni dostavljavci pošiljk

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 203 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 66 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Grosuplju je bilo vlomljeno v sosednji hiši. V enem primeru je ostalo pri poskusu, v drugem pa je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V okolici Grosuplja so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili plošče iz barvnih kovin. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini, ki je bila izvršena 15. 11. 2019 na območju Bežigrada. Neznani storilec je poklical oškodovanko, se predstavil kot dostavljavec pošiljk in jo zvabil iz stanovanja, pred blok, kjer ga je nekaj časa čakala. Ko se je vrnila v stanovanje je ugotovila, da so ji med odtujili nakit in denar in jo oškodovali za nekaj sto evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 21. uri se je na Hladnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je pred njim ustavilo pri redeči luči na semaforju. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju njem pokazal 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 se je v Dolu pri Krašcah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica zaradi vožnje preblizu robu trčila v peško, ki je hodila ob robu ceste. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.