urednistvo@preteklih24.si

Voznik kombija trčil v tovorno vozilo, ukleščenega so rešili gasilci

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.


Fotografija ej simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 17. 11. 2021, od 6. ure in 18. 11. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bil odtujen gradbeni material in orodje. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 15. uri je na štajerski avtocesti pri izvozu Krtina v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika tovornega vozila in kombija. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki je trčil v zadnji del tovornega vozila pred seboj. Vozniku kombija so po trčenju iz vozila pomagali gasilci. V trčenju se je povzročitelj po doslej znanih podatkih lažje poškodoval. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem okoliščin nesreče in bodo po vseh znanih dejstvih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 12.30 je na gorenjski avtocesti pred Vodicami v smeri Kranja prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča in obstal v jarku. V nesreči se je lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.