urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči na Kobariškem poškodovana peška

Včeraj, 17. novembra ob 17.19 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Solkanu v času krajše odsotnosti tamkajšnjih stanovalcev. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec včeraj popoldne vstopil skozi balkonska vrata objekta in nato pregledal notranjost.


Fotografija je simbolična

Pri tem je našel in si prilastil več kosov zlatega nakita in kasneje z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj, 17. novembra nekaj minut po 21. uri zvečer, so prometni policisti na območju naselja Šempeter pri Gorici ustavili 51–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (1.04 miligrama
alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj, 17. novembra zvečer, so policisti v Šempetru pri Gorici ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na Cerkljanskem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 17. novembra ob 16.17 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Straža, na glavni cesti Spodnja Idrija – Stražan (Občina Cerkno), kjer je med prehitevanjem v koloni vozil prišlo do trčenja oz. oplaženja med dvema osebnima avtomobiloma. Nihče ni bil poškodovan. Policisti PP Idrija bodo obema voznikoma zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči na Kobariškem poškodovana peška

Včeraj, 17. novembra ob 17.54 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na lokalni cesti med naseljem Ladra in vasjo Kamno (Občina Kobarid) in v kateri je bila ena oseba (peška) predvidoma lažje poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je 49-letni voznik tovornega vozila (kombi) vozil v cestnem po omenjeni cesti izven naselja Ladra proti naselju Kamno. Iz nasprotne smeri (iz smeri naselja Kamno) sta ob levem robu vozišča hodila dva pešca. Na ravnem delu ceste voznik kombija na smerne vozišču brez označenih prometnih pasov ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba , da bi promet potekal varno in neovirano. Z desnim zunanjim vzvratnim ogledalom vozila je zadel 63–letno peško, ki jo je po trčenju odbilo v desno izven vozišča na travnato brežino, ki poteka navzdol in nato poškodovana obležala na pašniku. Poškodovani peški so kasneje na kraju zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Tolmin, ki so jo po nudeni oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo glede na vse ugotovitve in ugotovljene teže telesnih poškodb zoper voznika kombija uvedli prekrškovni postopek.

V Šempetru pri Gorici iz prometa izločili 45-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 18. novembra nekaj pred 10. uro dopoldne, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na območju Šempetra pri Gorici ustavili in kontroliral 45–letnega voznika kolesa z motorjem in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo ugotovljeno, da registrska tablica pripadal drugemu vozilu. Prometni policisti so mu skladno s prometno zakonodajo kolo z motorjem zasegli. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve več prekrškov prometne zakonodaje.