urednistvo@preteklih24.si

Z več kot dvema promiloma alkohola v krvi ostal brez vozniškega dovoljenja

Včeraj, 15. novembra zjutraj, so policisti PP Ajdovščina obravnavali tatvino akumulatorja iz prenosnega semaforja na regionalni cesti v Rebrnicah. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec ukradel akumulator (namenjen tovornim vozilom) v vrednosti približno 300 evrov.


Fotografija je simbolična

Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih tatvine s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nezgodi I. kategorije na Cerkljanskem udeleženi dve vozili

Včeraj, 15. novembra ob 8.44 uri, so policisti PP Idrija obravnavali prometno nesrečo I. kategorije zaradi neupoštevanja pravil srečanja na cesti med Tolminom in Spodnjo Idrijo, pri odcepu za naselje Orehek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je med srečanjem trčil v voznika kombija; nastala je materialna škoda. Policisti so povzročitelju (vozniku osebnega avtomobila) zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (srečanje, kršitev določil 55. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti PP Idrija so včeraj, 15. novembra v večernih urah, v naselju Cerkno ustavili 48–letnega voznika osebnega vozila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (1,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 15. novembra ob 20.27 uri, je bila Policija obveščena o povoženju divjadi (divji prašič) med Prvačino in Dombravo s strani voznice osebnega avtomobila. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Včeraj, 15. novembra ob 17.19 uri, so prometni policisti obravnavali povoženje divjadi na lokalni cesti izven naselje Vipolže (Občina Brda). Voznik osebnega avtomobila je vozil iz Vipolž proti Medani. Ko je pripeljal izven naselje Vipolže mu je iz njegove leve strani na cesto skočila srna in jo zadel s prednjim levim delom vozila. Kasneje je za omenjeno divjad poskrbel član tamkajšnje lovske družine, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.