urednistvo@preteklih24.si

Voznika nista imela vozniških dovoljenj, zato sta ostala brez vozil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 118 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja listin, vlomov, poškodovanja
tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Črnomaljski policisti dvema kršiteljema zasegli vozila

Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa v Semiču okoli 8. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni
registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma.

Nekaj po 8. uri so v Lokvah ustavili 27-letnega voznika Škode Fabia, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Obema so vozila zasegli in o kršitvah z obdolžilnima predlogoma seznanili sodišče.

Zaseg vozila tudi v Krškem

Ob 15. uri so policisti PP Krško na območju Arneškega kontrolirali promet in ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 520. Avtomobil je vozil 26-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. BMW so zasegli in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prometna nesreča v Krškem

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v križišču v Krškem so policisti bili obveščeni nekaj po 17. uri. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 34-letnemu vozniku. Lažje poškodovanega 34-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Krškem je med 13. 11. in 15. 11. nekdo vlomil v rezervoarja dveh delovnih strojev in odtujil okoli 70 litrov goriva.

15. 11. med 6. in 16. uro je v naselju Brege na območju Krškega neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, zlat nakit in prenosni računalnik. Lastnico je oškodoval za okoli 3700 evrov.

V noči na 16. 11. je na avtocestnem postajališču Zaloke nekdo iz rezervoarja tovornega vozila hrvaških registrskih oznak iztočil in odtujil okoli 500 litrov goriva.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 21 državljanov Afganistana in tri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

V noči na 16. 11. so policisti bili obveščeni o požaru na območju Straže, kjer naj bi zagorela počitniška hiša. Ogenj, ki je zajel ostrešje objekta, so gasilci omejili in pogasili, nastalo je za okoli 15.000 evrov škode. Policisti okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara še preiskujejo. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Povečan promet v okolici Zdravstvenega doma Novo mesto

V okolici Zdravstvenega doma Novo mesto zaradi izvajanja PCR testiranja po sistemu “drive in” občasno prihaja do zastojev v prometu. Gostota prometa je največja med 7. in 8. uro ter med 12. in 14. uro. Policisti vse udeležence v prometu pozivamo k strpnosti in če je le možno, naj se v dopoldanskih urah izognejo temu predelu.