urednistvo@preteklih24.si

Žrtev oropala, poniževala, pretepala in lažje telesno poškodovala ter zadrževala do jutra

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost. Podatki o ukrepih na včerajšnjem shodu niso vključeni v sporočilo in bodo poslani posebej.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Genesis, temno sive barve in električni skiro znamke Xiaomi M365, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili dva mobilna telefona in drugo tehnično blago. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

V Ivančni Gorici je neznani storilec vlomil v prostore javnega zavoda in odtujil tablični računalnik Samsung. Nastalo je za okoli 300 evrov škode. Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili LCD televizor in denar. Povzročeno je bilo za okoli 2.000 evrov škode.

Policisti so na območju Bežigrada obravnavali vlom v poslovni objekt, od koder je bila odtujena mobilni telefon, družba je bil oškodovana za okoli 250 evrov.

Policisti preiskali kaznivo dejanje ropa in nasilništva:

Policisti policijske postaje Ljubljana Šiška so preiskali kaznivo dejanje ropa in nasilništva, do katerega je prišlo sredi prejšnjega meseca, ko je 19 letni osumljenec ponoči na območju Tivolija v družbi še ene osebe oškodovanca fizično napadel in mu odtujil bančno kartico. Po tem ko sta od njega izsilila še »pin kodo« sta opravila dvig gotovine in si tako protipravno prilastila nekaj sto evrov. Do oškodovanca sta bila nasilna, ga poniževala, pretepala in ga lažje telesno poškodovala ter zadrževala do jutra. Policisti so včeraj 19-letnika zaradi utemeljenega suma kaznivih dejanj ropa, nasilništva in protipravnega odvzema prostosti, prijeli in privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in iskanjem še drugega osumljenca, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:

Kočevski policisti v začetku tega tedna po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 47-letnemu osumljencu na območju Iga našli prostor, kjer sušil prepovedano drogo konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 400 suhih sadik prepovedane droge, ter pripomočki za prodajo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 19. uro se je na Gallusovem nabrežju v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 9. uri se jev križišču Masarykove in – Metelkove ulice v Ljubljani zgodila prometna, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.