urednistvo@preteklih24.si

Vlomi na Goriškem se kar vrstijo

Včeraj, 13. oktobra v popoldanskih urah, so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju Podnanosa (Občina Vipava).


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vlomil skozi kopalniško okno v pritličju objekta in zatem pregledal notranjost. Storilec je kasneje kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem skušali vlomiti v trgovino

Danes, 14. oktobra dopoldne, so policisti bili obveščeni o poskusu vloma skozi vhodna vrata v eno od trgovin v Novi Gorici, vendar je bil neznani storilec pri tem neuspešen. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz salona ukradli nekaj gotovine

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 14. oktobra zjutraj, obravnavali vlom v poslovne prostore frizerskega salona na Goriškem. Po prvih podatkih je neznani storilec iz notranjosti prostora odtujil nekaj gotovine in predmet (kodralnik za lase). S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 160 evrov. Tudi ta primer novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz gostinskega lokala ukradli manjšo vsoto gotovine

Danes, 14. oktobra zjutraj, so policisti v Kromberku pri Novi Gorici obravnavali vlom v enega od tamkajšnjih gostinskih lokalov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil skozi pritlično okno objekta in nato pregleda notranjost lokala. Pri tem je našel in si prilastil manjšo vsoto gotovine. Tudi ta primer novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije izven naselja Plave udeleženi dve vozili

Danes, 14. oktobra ob 7.57 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti Plave – Solkan, kjer je prišlo do trčenja med avtomobiloma. Po sedaj zbranih podatkih je 56–letni voznik osebnega vozila vozil iz naselja Plave proti Solkanu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem preglednem ovinku zapeljal levo na nasprotni vozni pas, kjer je z vozilom čelno trčil v nasproti vozeče osebno vozilo. V prometni nezgodi je nastala materialna škoda, nihče ni bil poškodovan. Policisti Postaje prometne policije so povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči na območju Nove Gorice poškodovana peška

Danes, 14. oktobra ob 8.54 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena voznik kombija in peška. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo na dostavni poti pri enemu od tamkajšnjih stanovanjskih blokov, kjer je voznik kombija med vzvratno vožnjo na omenjeni dostavni poti zadel peško. Teža telesnih poškodb še ni ugotovljena, zoper povzročitelja prometne nesreče bo podan ustrezen ukrep.

Iz prometa izločili tujega voznika avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Danes, 14. oktobra ob 2.45 v nočnem času, so policisti v Novi Gorici ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil italijanski voznik pod vplivom alkohola ( 0,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja iz Italije bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Policisti PU Nova Gorica so včeraj in danes na cestah na Severnem Primorskem obravnavali več primerov povoženja divjadi (v večini primerov je šlo za srnjad). Včeraj se je šest nesreč zgodilo na območju naslednjih naselij: Črniče, Šempas, Ročinj, Branik, Reka na Cerkljanskem in v Plavah, danes pa so policisti obravnavali še povoženje divjadi na območju Čiginja na Tolminskem.