urednistvo@preteklih24.si

Utovlje pri Sežani: V požaru umrl 47-letni domačin

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 114 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.


Fotografija je simbolična

V Divači je nekdo s strehe čistilne naprave ukradel bakreni žleb, dolg 13 metrov.

Ob 12. uri so policisti v Dekanih ustavili 53-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.98 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 15. uri je 78-letna voznica osebnega avtomobila v Sežani pred prehodom za pešce spregledala 51-letnika, ki je pravilno prečkal cesto po prehodu za pešce, in trčila vanj. Ta je padel in se lažje poškodoval. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Na Kozini so ob 17.40 ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.62 mg/l alkohola po izdihanem zraku. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldan so v eno od trgovin v Portorožu skupaj vstopili trije moški in ena ženska, ki so si ogledovali oblačila. Eden je takoj po tatvini oblačil stekel iz trgovine, druge je zaposlena zalotila na blagajni in so prav tako zbežali z ukradenimi artikli. Ukradli so več puloverjev.

Poklicali so nas iz enega od hotelov na območju Kopra, kjer so imeli težave z moškim pod vplivom alkohola. Policisti so ugotovili identiteto 49-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel tudi do policistov in ni upošteval zakonitih ukazov, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

Zvečer so v Kopru ustavili 14-letnega voznika mopeda. Za moped obstaja sum, da je predelan, zato so ga zasegli in odredili izredni tehnični pregled.

V Luciji je nekdo ukradel zaklenjeno kolo z motorjem znamke Hanglong, tip 50QT-21, z nameščeno registrsko tablico KP DG-86, vredno 500 evrov.

Ob 23.45 pa so na Belvederju ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.94 mg/l alkohola po izdihanem zraku. Sledi mu obdolžilni predlog.

Danes zjutraj so policisti bili ob 7.50 obveščeni, da gori poslopje v vasi Utovlje pri Sežani. Gasilci so požar pogasili, v objektu pa našli 47-letnega domačina, za katerega je zdravnica na kraju potrdila smrt. Kriminalisti še opravljajo ogled kraja. Po prvih ugotovitvah ni znakov nasilne smrti.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 24 ilegalnih migrantov:

– Na Topolcu so policisti ustavili osebni avto, ki ga je peljal 42-letni državljan Belgije, v vozilu pa je bil še državljan Jordanije, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. Vozniku je bil izdan plačilni nalog (po 146/1, zveza 15 čl. ZTuj-2), državljan Jordanije pa je bil že vrnjen na Hrvaško.

– Ob 20.30 so v Rižani ustavili osebni avto, iz katerega so se po ustavitvi vsi razbežali. Policisti so prijeli voznika, 38-letnega državljana Srbije, in 6 državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

– Okoli 21. ure pa so pri Zazidu obravnavali 17 ilegalnih migrantov, od teh 2 državljana Irana in 15 državljanov Afganistana. Med njimi je bilo 8 otrok. Postopki še potekajo.