urednistvo@preteklih24.si

Delavca stresla elektrika, hudo poškodovanega odpeljali v UKC Ljubljana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 188 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zasegi vozil

Sevniški policisti so med kontrolo prometa v Sevnici nekaj pred 9. uro ustavili voznico osebnega avtomobila Renault Clio. Med postopkom so ugotovili, da 49-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Nekaj pred 13. uro so policisti PP Šentjernej v Rojah kontrolirali 46-letnega voznika avtomobila znamke BMW, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti PP Trebnje so popoldne ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem so zasegli vozila in o kršitvah z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatvina

Na delovišču med Dobličami in Starim trgom na območju Črnomlja je v noči na 13. 10. nekdo s premičnih semaforjev odtujil tri akumulatorje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu našli dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja izsledili in prijeli državljana Afganistana in na območju Dolenjcev (PP Črnomelj) državljana Irana in državljana Afganistana.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Ob 10.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni o nesreči pri delu v podjetju na območju Semiča. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je med remontom prišlo do udara električnega toka. Hudo poškodovanega 48-letnega delavca z območja Maribora so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Policisti so o nesreči obvestili preiskovalnega sodnika, okrožno državno tožilko in inšpektorja, pristojnega za delo. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče.