urednistvo@preteklih24.si

Zagorelo v kotlovnici stanovanjske hiše

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 250 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Fotografija je simbolična

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in petnajstih z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti nekaj pred oso policisti uro zjutraj obravnavali v Šempetru v Savinjski dolini. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je v križišče zapeljala pri rdeči luči in bočno trčila v osebno vozilo voznice, ki je v križišče pravilno pripeljala. Obe voznici sta se v trčenju lažje poškodovali.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti okoli 13.30 ure obravnavali v krožišču v Velenju, kjer sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčili dve osebni vozili. V trčenju sta se lažje poškodovala eden od voznikov in njegova sopotnica.

Na območju Dravograda so policisti imeli sinoči v postopku voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal promil in pol alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat.

S področja kriminalitete poročajo o požaru.

Nekaj pred sedmo uro zjutraj so policisti bili obveščeni o požaru v Mislinjski Dobravi. Zagorelo je v kotlovnici stanovanjske hiše. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi okvare tesnila na vratih peči. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.