urednistvo@preteklih24.si

Pijan udaril ženo, posredovali so policisti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 11 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja tatvina.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo nenadzorovanega kurjenja v naravi. Šlo je za manjši obseg, ki ni predstavljal nevarnosti.

V Zmincu je bila najdena stara neeksplodirana bomba. Postopek s predmetom so prevzeli strokovnjaki Civilne zaščite. Predmetov, ki dajejo videz bomb, granat ipd. se ne dotikamo, lokacijo najdbe pa čim prej javimo bodisi centru za obveščanje na 112 ali policiji na 113.

Škofjeloški policisti so obravnavali prijavo nasilja moškega nad žensko. Ugotovljen je bil udarec brez razloga in vpliv alkohola pri kršitelju. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek zaradi nasilja v družini, obveščen bo tudi pristojni center za socialno delo.

Divjad je bila povožena v Ribčevem Lazu, na glavni cesti pri Obrnah in v Soteski med Bledom in Bohinjem. Ta mesec je Policijska uprava Kranj obravnavala 23 primerov povoženj živali na cestah. Lokacije so bile še Besnica, Cerklje na Gorenjskem – Pšata, Tabre, Križe – Žeje – Duplje – Naklo, obe škofjeloški dolini, Podnart, Lancovo, Kokra, Kranj – Šenčur – Brnik, Sveti Duh, Godešič, Lesce – Radovljica, Gozd Martuljek, Bled – Bohinj, Spodnje Sorica. Nesreče so se zgodile predvsem v večernem in zgornjem jutranjem času.

Promet

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali voznika tovornega vozila slovenskega prevoznika, ki se je zaradi neupoštevanja prometne signalizacije in večjih dimenzij vozila zagozdil pod streho stanovanjskega objekta. Posredovali so tudi gasilci, ki so zmanjšali škodo »reševanja« vozila. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

Na delovišču ceste Kranj – Jeprca je bil iz mobilnega semaforja odtujen akumulator.

Drzna tatvina, septembrski primer

Kranjski kriminalisti so za septembrski primer drznih tatvin na Drulovki in Orehku kazensko ovadili moškega z območja Dolenjske, obvestila pa zbirajo tudi še o drugem, zaenkrat neznanem sostorilcu. Storilca sta se 21. septembra dopoldan v okolici Kranja starejšim občanom predstavljala kot delavca telekomunikacijskega podjetja in izvrševala tatvine iz stanovanjskih hiš. Vloge sta si razdelila. Eden zamoti stanovalca, drugi pa medtem krade. V tem primeru je bilo odtujenih več tisoč eurov denarja. Po dejanju sta s krajem pobegnila z najetim osebnim avtomobilom, na katerem so bile nameščene odtujene registrske tablice. Vozilo so policisti izsledili, z nadaljnjim zbiranjem obvestil pa ugotovili tudi prvega osumljenca. Zanj je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let.