urednistvo@preteklih24.si

Z dvema promiloma alkohola v krvi povzročil prometno nesrečo in s kraja pobegnil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 148 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Črnomlju kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Črnomaljski policisti so bili nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči v Petrovi vasi, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi zbranih obvestil so pobeglega voznika izsledili. Opravili so ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola. Avtomobil znamke Audi so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2.320 evrov.

KRIMINALITETA

Vlom

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 11. 10. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ponikev (PP Brežice) izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.