urednistvo@preteklih24.si

S traktorjem zapeljal v obcestni jarek in v bolnišnici podlegel poškodbam

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 188 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 2 tatvini ter poskus uboja, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.


Fotografija je simbolična

V Ilirski Bistrici so vlomili v tri zabojnike na gradbišču. Razbili so steklo na dveh avtomatih za napitke in odnesli kaseti s kovanci. Škode je za 1500 evrov.

Ob 8.15 so policisti bili obveščeni o požaru v Padni, kjer naj bi zagorel rezervoar nafte. Zaradi požara je bila popolnoma zaprta Šmarska cesta do 8.56, ko so cesto odprli in je promet potekal izmenično enosmerno. Promet je bil ponovno sproščen ob 10.07. Na kraju je bil ugotovljeno, da je zagorelo v
lopi, v kateri ni električne napeljave, sta pa dva rezervoarja z nafto. Gasilci so ogenj pogasili, po prvi oceni je za približno 5000 evrov škode. Kriminalisti bodo opravili ogled kraja za ugotovitev vzroka požara.

Popoldan so v Ilirski Bistrici ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času prepovedi vožnje. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog.

V Ilirski Bistrici je nekdo domačinu ukradel osebni avto znamke Honda Civic, rdeče barve, reg. št. KPD3-256, leto izdelave 1997, vreden približno 300 evrov.

Ob 22.20 je zagorelo tovorno vozilo na avtocesti pri Postojni (proti Ljubljani). Vozilo je zgorelo v celoti, voznik, državljan Bolgarije, ni poškodovan. Vzrok požara je bila počena sprednja leva pnevmatika, ogenj se je razširil na kabino in nato na priklopnik. Cesta je bila ponovno normalno prevozna ob 3.40.

Obveščeni o smrti

9. 10. so policisti bili pred 16. uro obveščeni, da je pri odcepu za Soze prišlo do prometne nesreče, v kateri se je huje poškodoval moški. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 63-letni voznik izgubil oblast nad traktorjem in zato zapeljal ob obcestni jarek. Moški je pri tem padel s traktorja in se huje poškodoval. Poškodovani voznik je bil s kraja nesreče s helikopterjem prepeljan na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Včeraj popoldan so nas obvestili, da je moški v bolnišnici umrl.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 6 ilegalnih migrantov: pri Rižani 1 državljana Pakistana, na mejnem prehodu Jelšane pa 5 državljanov Maroka. (Na mejnem prehodu Jelšane so na tovornem vozilu, na podvozju priklopnika na zadnji osi, ki ga je vozil državljan BiH, odkrili 5 ilegalnih migrantov, državljanov Maroka. Vrnjeni so bili na Hrvaško.)