urednistvo@preteklih24.si

Neznanec poškodoval delovni stroj in kradel gorivo

Včeraj, 11. oktobra popoldne, so policisti na območju naselja Šmartno (Občina Brda) obravnavali vlom v nenaseljeno hišo. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v obdobju zadnjih nekaj tednov vlomil skozi vhodna vrata objekta, pregledal notranjost in kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil.


Fotografija je simbolična

Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala materialna škoda za približno sto evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec poškodoval delovni stroj in kradel gorivo

Včeraj, 11. oktobra zjutraj, so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec na delovišču na cesti Solkan – Lokve poškodoval pnevmatiko delovnega stroja (bager) in iz rezervoarja ukradel približno 70 litrov dizelskega goriva na škodo ene od gospodarskih družb. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V manjši prometni nezgodi v Novi Gorici udeleženo osebno vozilo

Včeraj, 11. oktobra okoli 19. ure, se je v Ulici dr. Karla Lavriča v Novi Gorici zgodila prometna nesreča I. kategorije z majhno poškodbo in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Slednja je z osebnim vozilom trčila v robnik in prometni znak. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (skladno z določili 111. člena ZPrCP) so prometni policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem

Danes, 12. oktobra dopoldne, so policisti v Novi Gorici 51–letnemu moškemu v postopku zasegli zelene delce posušene rastline za katere so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zasežene delce rastline poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Povoženje divjadi

Danes, 12. oktobra ob 8.26 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila izven naselja Dobravlje (Občina Ajdovščina) povozila divjad (srna). Kasneje je za omenjeno divjad poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.