urednistvo@preteklih24.si

Namerno trčil v policijsko vozilo in poškodoval dva policista

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 53 nanašalo na kriminaliteto, 34 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

V Domžalah so obravnavali vlom v sakralnem objektu, od koder je bil odtujen denar. Pri tem je nastalo za okoli 150 eur škode.

V Cerknici je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 2.700 evrov škode.

Kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja

Včeraj, okoli 18.30 so policisti prejeli obvestilo občana o vozniku vozila, ki je vzbujal sum, da izvršuje kaznivo dejanje in se vozi v okolici Litije. Policisti so vozilo znamke Renault Megane karavan, krem barve , v katerem je bilo več oseb, kmalu izsledili in poskušali ustaviti na cesti proti Golišču. Voznik se je med sledenjem ustavil, nato pa vzvratno zapeljal proti službenem vozilu policije, ki je ustavilo za njim in trčil vanj. Pri tem sta se oba policista v vozilu lažje telesno poškodovala, službeno vozilo pa je bilo zaradi poškodb nevozno. Po dogodku je voznik odpeljal naprej v smeri Golišča. V iskanje se je vključil tudi helikopter, iskano vozilo pa je bilo nato zapuščeno najdeno v godu v okolici Kresniškega vrha. Osumljenec kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja še ni znan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku naprošajo, da to sporočijo na št. 113, ali na Policijsko postajo Litija na št. (01) 890 02 80.

Preiskana kazniva dejanja tatvin, drznih tatvin ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami

Policisti policijske postaje Šiška so ta mesec preiskali več kaznivih dejanj drznih tatvin, tatvin in kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V enem primeru je 44 letni osumljenec izvršil dve kaznivi dejanji drznih tatvin. Obakrat je vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, v kateri so se nahajali stanovalci in iz njih odtujil različne predmete in si pridobil za okoli 600 eur protipravne premoženjske koristi. V drugem primeru je 39 letnik utemeljeno osumljen, da je iz ene izmed trgovin v centru Ljubljane v treh različnih primerih odtujil kozmetične izdelke in tehnično blago, ter si tako pridobil preko 7.000 eur protipravne premoženjske koristi. Prav tako je skupaj z še eno osebo osumljen kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, saj je bila v nadaljnji preiskavi v njegovem stanovanju najdena večja količina (več kot 1.500) nedovoljenih tablet, namenjenih za nadaljnjo prodajo. V obeh primerih gre za osumljenca, ki sta bila v preteklosti že obravnavana za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete. 44-letni osumljenec bo predvidoma danes priveden k preiskovalnemu sodniku, 39-letniku, ki je bil prav tako priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, pa je bil že odrejen pripor.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 22. ure se je v križišču Miklošičeve in Trga OF v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost mopedistu, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na parkirišču na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vožnji vzvratno trčil v peško. Pri tem se je peška lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 se je na štajerski avtocesti med Blagovico in Krtino v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je stalo kot zadnje v koloni zaradi razmer v prometu. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.