urednistvo@preteklih24.si

Cesta zaprta kar 7 ur zaradi razlitih pomij po cestišču

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 314 klicev, od tega 93 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 21 kaznivih dejanj,
– 16 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,
– 5 povoženj divjadi,
– 1 voznika so policisti pridržali do privedbe v postopek o prekršku na pristojno sodišče,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 8 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ZAPROSILI ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Avstrijski varnostni organi so sinoči zavrnili in nam predali 3 državljane Kosova, ki so jih prijeli v Špilju (Spielfeldu), potem, ko so nedovoljeno vstopili iz Slovenije v Avstrijo. Vsi so po predaji v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili prepeljani v azilni dom.

Kje so navedeni trije vstopili v Slovenijo policisti še ugotavljajo, zbirajo pa tudi obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika
(KZ-1).

TATVINA Z GRADBIŠČA

Neznani storilec je med 8. in 11. 10. 2021, z odprtega gradbišča stanovanjske hiše v Smrečnem odtujil večje število armaturnih mrež in palic.

Materialna škoda znaša okoli 6.500 evrov.

VLOM V HIŠO

Neznani storilec je med 9. in 11. 10. 2021, skozi okno v prvem nadstropju vlomil v stanovanjsko hišo na Sadjarski ulici v Lenartu. V hiši je našel in si prisvojil večjo vsoto gotovine in nakit.

Materialna škoda še ni dokončno znana, a presega 15.000 evrov.

PRIDRŽAN DO PRIVEDBE NA SODIŠČE

Policisti so včeraj, ob 21.10, v Zavrču ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila, avstrijskih registrskih oznak, državljana Hrvaške.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,92 mg/l alkohola. Ker je tujec in bi se lahko izognil postopku o prekršku, so mu policisti odredili pridržanje do privedbe na pristojno sodišče.

ZAPRTA CESTA

Sinoči, ob 22.53 je 30-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici. Pred železniškim podvozom izven naselja Pragersko je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 27-letni voznik. Po trčenju se je tovorni avtomobil prevrnil na bok iz njega pa so se po vozišču razsuli gospodinjski odpadki (pomije), ki jih je prevažal. Zaradi tega je bila cesta zaprta za ves promet do danes, do 5.50, ko so vzdrževalci ceste in gasilci uspeli očistili vozišče. Vozišče je bilo namreč zaradi razsutega tovora močno spolzko. Vzdrževalci ceste so za čas zaprtja ceste uredili obvoz.

Na kraju prometne nesreče so reševalci oskrbeli oba udeležena voznika, vendar nato nobeden od njiju
ni bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje.

Policisti so obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri vozniku tovornega avtomobila je ta pokazal vrednost 0,00 mg/l, pri vozniku osebnega avtomobila pa vrednost 0,69 mg/l alkohola v organizmu.

Po posvetu s pristojnim državnim tožilcem bodo policisti voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.