urednistvo@preteklih24.si

V sobotni prometni nesreči na Goriškem poškodovanih več oseb iz sosednje Italije

Danes, 11. oktobra zjutraj, so policisti bili obveščeni o vlom v eno od trgovin v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času zadnjega vikenda s pomočjo predmeta vlomil glavna vrata trgovine in nato iz notranjosti odvzel za nekaj sto evrov gotovine. Policisti PP Nova Gorica primer kaznivega dejanja še preiskujejo.


Fotografija je simbolična

Danes, 11. oktobra zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v poslovne prostore bencinskega servisa v Šempetru pri Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec med vikendom vlomil drsna vrata omenjenega bencinskega servisa in iz notranjosti odtujil manjšo količino cigaret. Tudi ta primer policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec v Kanalu vlomil v trgovino in kradel alkoholno pijačo

Policisti PP Nova Gorica so v med vikendom oz. v soboto, 9. oktobra pozno zvečer, obravnavali vlom v trgovino v Kanalu (Občina Kanal ob Soči). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v poznih večernih urah najprej vlomil steklena drsna vrata vetrolova, nato pa še steklena drsna vhodna vrata trgovine. Nepridiprav je po izvršitvi kaznivega dejanja vstopil v notranjost objekta in s prodajnih polic odvzel več prodajnih izdelkov (steklenice alkoholnih pijač različnih blagovni znamk). Po dejanju je storilec kraj zapustil in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Natančna višina nastala škode bo znana po opravljeni inventuri. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec med vikendom poškodoval parkirano vozilo

Včeraj, 10. oktobra, so policisti bili obveščeni, da je neznanec tekom noči z ostrim predmetom poškodoval levi bok osebnega avtomobila, ki je bil parkiran v garažni hiši v Novi Gorici. S tem nezakonitim ravnanjem je storilec povzročil za približno tisoč evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer poškodovanja delovnega stroja na Ajdovskem

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 9. oktobra zjutraj, obravnavali poškodovanje delovnega stroja na gradbišču med Predmejo in Lokvami. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec na omenjenem gradbišču v kraju imenovanem Nagnovec tekom noči skušal vlomiti v škatlo z orodjem in rezervoar parkiranega delovnega stroja znamke Volvo (bager), vendar mu to ni uspelo. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala materialna škoda za približno 400 evrov (poškodovanje ključavnic). Policisti PP Ajdovščina primer kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Obravnavani primeri poskusov vlomov v osebna vozila

V soboto, 9. oktobra ob 21.20 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o poskusu vloma v več vozil na območju naselja Zemono (Občina Vipava). Na kraju je bilo ugotovljeno, da so neznanci na kraju skušali vlomiti v več oz. šest motornih vozil, vendar so njihovo nezakonito početje opazili in preprečili uslužbenci gostinskega lokala. Po prvih zbranih podatkih so neznani storilci stekli do neznanega osebnega avtomobila bele barve, ki je bil parkiran ob vznožju regionalne ceste Vipava – Ajdovščina pri Zemonu in se s kraja odpeljali neznano kam. Policisti PP Ajdovščina okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi imeli koristne informacije glede pobeglih neznanih storilcev, ki so imeli parkirano vozilo ob vznožju regionalne ceste, da pokličejo na Policijsko postajo Ajdovščina (Goriška cesta 16, 5270 Ajdovščina, telefon: (05) 365 72 00, elektronska pošta: pp_ajdovscina.pung@policija.si) ali najbližji policijski postaji oz. pokličejo na znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Že pred omenjenim varnostnim dogodkom oz. v soboto, 9. oktobra ob 19.02 uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali poskus vloma v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na cestni relaciji Ajdovščina – Col. Tudi v navedenem primeru je neznani storilec tekom popoldneva skušal vlomiti v omenjeno vozilo s pomočjo neznanega predmeta na sprednjih levih vratih vozila. Tudi ta primer policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V sobotni prometni nesreči III. kategorije na Goriškem poškodovanih več oseb iz sosednje Italije

V soboto, 9. oktobra ob 2.12 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije izven Nove Gorice in v kateri so bili udeleženi državljani Italije; dve osebi sta bili huje telesno poškodovani, ena oseba pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Prometni policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je predvidoma 25–letni italijanski voznik osebnega avtomobila (v njegovem vozilu sta bila še dva sopotnika, oba stara 24 let), vozil po glavni cesti iz Rožne Doline proti Novi Gorici. Ko je pripeljal do blagega levega preglednega ovinka omenjeni voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil lastnostim ceste ter svojim vozniškim sposobnostim, tako da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo (neprilagojena hitrost). Njegovo vozilo je z zadnjim delom zaneslo v desno in nato bočno drselo preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri (iz Nove Gorice) pripeljala 72–letna italijanska voznica osebnega avtomobila. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja, in sicer je 25-letni voznik s prednjim levim delom avtomobila trčil v prednji levi del drugega vozila, nato pa je vozilo povzročitelja odneslo naprej in se preko desnega boka pričelo prevračati. Po prevračanju preko strehe vozila je z zadnjim delom vozila trčil v prometni znak in tam obstalo. Drugo udeleženo vozilo pa je po trčenju odbilo v desno na kolesarsko stezo, kjer je s prednjim delom vozila trčila v brežino in obstalo prevrnjeno na levem boku. V prometni nesreči sta bili 72-letna voznica in 71-letna sopotnica v njenem vozilu huje telesno poškodovani (ostali sta ukleščeni v vozilu in so ju kasneje s tehničnim posegom rešili novogoriški gasilci), prav tako je bil lažje telesno poškodovan 24–letni sopotnik v vozilu povzročitelja prometne nesreče, ki je zavrnil zdravniško pomoč. Pomoč poškodovanim osebam na kraju so nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica. Po nudeni oskrbi so huje poškodovane osebe reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Republiko Italijo. Policija je o nezgodi obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo glede na vsa ugotovljena dejstva povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1).

V prometni nesreči III. kategorije na Kobariškem ena oseba huje poškodovana

V soboto, 9. oktobra ob 9.30 uri, se je na regionalni cesti Kobarid–Borjana (Občina Kobarid) zgodila prometna nesreča III. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Ena oseba je bila predvidoma huje telesno poškodovana, na osebnem vozilu je nastala večja materialna škoda. Policisti PP Bovec so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je 36–letni voznik avtomobila vozil iz Borjane proti kraju Staro selo. Izven Borjane, kjer cesta poteka po klancu navzdol v levi nepregledni ovinek, je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preveč desno in posledično trčil v obcestno zaščitno ograjo, po njej drsel nekaj metrov, zatem pa se je osebno vozilo preko ograje prevrnilo in prevračalo po strmi brežini z grmovjem poraščeni nabrežini, kjer je po približno 50 metrih obstalo v strugi manjšega potoka. V prometni nesreči je bil predvidoma huje telesno poškodovan 34–letni sopotnik v omenjenem vozilu (poškodba noge). Kasneje so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Kobarid,
ki so poškodovanca prenesli do vozišča, nato pa so ga prevzeli in mu prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Tolmin. Po nudeni oskrbi so poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policija je o nezgodi obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Bovški policisti bodo zoper 36-letnega povzročitelja prometne nesreče podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči II. kategorije izven naselja Doblar ena oseba lažje poškodovana

Policisti so v soboto, 9. oktobra ob 17.45 uri, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije med Doblarjem in Podselom (delovišče) z udeležbo starejšega voznika osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zapeljal preblizu desnega roba vozišča in trčil v začasno betonsko varnostno ograjo. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma lažje poškodovan, sopotnica v vozilu ni bila poškodovana. Posredovali so gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP Nova Gorica, ki so voznika odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva prometne nezgode zoper povzročitelja podali ustrezen ukrep.

Iz prometa izločili voznika avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Včeraj, 10. oktobra ob 22.10 uri, so prometni policisti na Goriškem ustavili 52–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.