urednistvo@preteklih24.si

Štajerski policisti v preteklem dnevu obravnavali 9 kaznivih dejanj

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 255 klicev, od tega 60 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 9 kaznivih dejanj,
– 4 prometne nesreče I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,
– 4 povoženja divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 požar

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Kosova, ki ima bivališče urejeno v Avstriji, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Sinoči pa so imeli policisti v postopku še državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ju oglobili.

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA

Neznani storilec med 8. in 10. 10. 2021, s parkirnega prostora na Ulici Jožice Flander v Mariboru ukradel osebni avtomobil v okvari, znamke Alfa Romeo 156, letnik 2002, kovinske svetlo sive barve, registrske številke MB TC-568.

Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.