urednistvo@preteklih24.si

Na gorenjski avtocesti nesreča dveh kombiniranih vozil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 121 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 26 na javni red in mir, ter 35 na prometno varnost.


Fotograija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 2 vloma in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 2 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 10. 10. 2021, od 6. ure in 11. 10. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grglja izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Pakistana in Gambije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mengšu je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Giant. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Dunajski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar in tablični računalnik. Povzročeno je bilo za okoli 1.200 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, nekaj po 4. uri se je na gorenjski avtocesti v pred izvozom Vodice v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika dveh kombiniranih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kombi s priklopnikom, ki je vozil pred njim. Pri tem je bila potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovana. Policisti vodijo prekrškovni postopek. Avtocesta v smeri Ljubljane je bila zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče zaprta do 6. ure.

Včeraj, okoli 12.30 se je na Celovški cesti, na delu kjer potekajo dela in je postavljena delovna zapora, zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene trčil v dva stoječa delovna stroja na gradbišču. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.