urednistvo@preteklih24.si

Na današnje jutro kar dve prometni nesreči na gorenjski avtocesti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 6 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja tatvina.


FOTO: PU Kranj

Dogodki:

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu s stroji v industrijskem objektu. Tuja krivda je izključena. Delavec je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Na Jesenicah je Ljubljančanka našla denarnico z vsebino, ki je bila že vrnjena lastniku. Najditeljici se zahvaljujemo za poštenost. Lastnik je bil tujec.

Na dvorišču podjetja s kovinami na območju Kranja je moški včeraj prijavil tri sumljiva dejanja neznancev, ki naj bi na vozilo poskušali naložiti odpadno železo. Policisti so izsledili tri moške z drugih območij. Elementov kaznivega dejanja niso potrdili. Policisti pozivajo k previdnosti in naznanitvi tovrstnih sumov.

Promet

Danes zjutraj so policisti obravnavali tri prometne nesreče. Ob 5:55 sta na gorenjski avtocesti pri Brniku trčila dva osebna avtomobila. Nastala je materialna škoda. Razlog za nesrečo je neprilagojena hitrost.

Ob 6:30 se je okoli 200 metrov naprej zgodila še druga prometna nesreča, tokrat z udeležbo treh vozil. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik trčil v stoječ avtomobil, ki ga je odbilo v še drugega udeleženca. Nastala je materialna škoda. Obakrat je bilo vozišče mokro in spolzko. Avtocesta je bila pred tem zaprta zaradi nesreče med Torovim in Vodicami na območju Policijske uprave Ljubljana. Nastal je daljši zastoj. Promet se je že normaliziral in poteka tekoče.

Ob 6:50 pa so prometno nesrečo obravnavali še policisti v Škofji Loki. Voznica je z osebnim avtomobilom izsilila prednost motoristu, ki je po podatkih policije lažje poškodovan.