urednistvo@preteklih24.si

24-letni voznik osebnega vozila zapeljal z vozišča, trčil v drevo in se hudo poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 784 klicev občanov. 198 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Fotografija je simbolična

33 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 51 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, treh z lažjimi poškodbami in štiridesetih prometnih nesrečah z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti od petka do danes ukrepali štirinajstkrat.

Petek, 8. oktober 2021

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti obravnavali tatvino. Storilec je s poljskega tovornega vozila ukradel rezervno kolo, vredno okoli 500 evrov.

Okoli 16. ure so policisti bili obveščen, da se je v Velenju, na Tomšičevi cesti, lažje poškodoval mladoletni mopedist. Mopedist je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad kolesom z motorjem in padel. Sledi obdolžilni predlog.

Okoli 21.30 ure so policisti v Malih Rodnah, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval 24-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal z vozišča in trčil v drevo. Voznik je bil pod vplivom alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Slovenskih Konjic so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 2.8 promilov alkohola v krvi.

V Velenju so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar.

Sobota, 9. oktober 2021

Na avtocestnem počivališču Tepanje so policisti obravnavali tatvino goriva. Storilec je okoli 300 litrov goriva ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

V Zečah so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo iz katerega je storilec ukradel denarnico z gotovino. Lastniku je škodo povzročil še s poškodovanjem vrat.

V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Voznik tovornega vozila je z zadnjim odbijačem trčil v pešca, ki ga je usmerjal pri vzvratni vožnji z dvorišča stanovanjske hiše na cesto.

Nedelja, 10. oktober 2021

Nekaj pred 9. uro dopoldne so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na relaciji Laško – Strmca. V trčenju dveh osebnih vozil, ki ga je zaradi vožnje po nasprotni strani vozišča, povzročil voznik osebnega vozila, se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu drugega udeleženega vozila.

Izpred stanovanjske hiše v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, je neznani storilec ukradel neregistrirano kolo z motorjem, znamke Piaggio, modre barve z oranžnimi platišči.

Iz rezervoarja litvanskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Lopata, je neznani storilec ukradel okoli 600 litrov goriva, iz rezervoarja slovenskega tovornega vozila pa okoli 900 litrov.

Na območju Vranskega so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi pritlično okno je preiskal prostore in ukradel gotovino in zlatnino.

V Velenju so policisti obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je lastniku škodo povzročil s poškodovanjem vrat.