urednistvo@preteklih24.si

Zagorelo gospodarsko poslopje z delavnico

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 19 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.


Fotografija je simbolična

Dogodki

V okolici Kranja je včeraj zagorelo gospodarsko poslopje z delavnico. Poškodovana so bila tudi tri vozila. Okoliščine kažejo, da je tuja krivda izključena in da je požar nastal med delom v delavnici.

V Bohinju je danes ponoči zagorela lesena koča. Okoliščine kažejo, da je požar nastal pri peči na drva. Objekt je pogorel.

Na dveh lokacijah so bila najdena stara neeksplodirana ubojna sredstva. V enem primeru v Mojstrani ob reki, v drugem v Mostah pri Žirovnici na brežini jezera Završnica. Obakrat so posredovali pristojni delavci Civilne zaščite. Takih predmetov se en dotikamo in takoj obveščamo bodisi 112 ali 113.

Na Viševniku si je planinec včeraj pri zdrsu na snegu poškodoval ramo. Posredovali so gorski reševalci.

V Škofji Loki, na Bledu in v Kranju so policisti obravnavali prijave pretepov na javnih krajih. V vseh primerih gre za gostinske lokale.

Škofji Loki policisti preverjajo okoliščine udeležbe treh oseb v pretepu. Na Bledu kršitelji, ki naj bi se pretepali na javnem kraju, niso bili izsledeni. V Kranju pa so se sprli gosti lokala. Hujših posledic v nobenem primeru ni bilo.

Divjad je bila povožena v Bitnjah, Zalem Logu, na glavni cesti pri Obrnah ter med Kokrico in avtocesto pri Kranj zahodu.

Promet

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

V petek zvečer sta bila v nesreči v Radovljici udeležena peška in voznica osebnega avtomobila. Peška je po podatkih policije lažje poškodovana. Okoliščine se še preverjajo. Postopek še poteka.

Kriminaliteta

Na območju Kranja so policisti v petek dopoldan obravnavali drzno tatvino v trgovini. Storilec je med plačevanjem stvari iz blagajne odtujil manjši znesek denarja in pobegnil.

V Kranju je bil izsleden moški, ki je osumljen tatvin parfumov v prodajalni. Na Bledu je bila prijavljena tatvina oblačil v turističnem objektu.

V Lužah pa je storilec iz garaže odtujil električni skiro in orodje. V garažo je bilo vlomljeno.

Na Cesti Staneta Žagarja v Kranju je storilec razbil dve stekli na objektu. Policisti proti eni osebi vodijo postopek.

Na Trgu Rivoli v Kranju pa je bil poškodovan lak na vozilu.