urednistvo@preteklih24.si

Kar v dveh primeri policisti obravnavali poškodbe močno vinjenih kolesarjev

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 377 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 83 nanašalo na kriminaliteto, 99 na javni red in mir, ter 134 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru kršitelja pridržali in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo in 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 25 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 14 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V okolici Litije je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kosilnico na nitko. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V okolici Cerknice je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno ročno žago in več kosov bakrenih cevi. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V okolici Medvod je neznani storilec vlomil v brunarico in odtujil bencinski agregat in posodi za gorivo. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 14. uri se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo in v
križišču odvzela prednost voznici, ki je pripeljala nasproti. Pri tem sta se obe udeleženki lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10.30 se je v križišču Štajerske in Brnčičeve ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeležena vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in je trčil v vozilo voznika, ki je pri rumeni puščici zavijal levo. Po trčenju je slednjega odbilo še v semafor, poškodovano pa je bilo še eno vozilo, ki je stalo pred križiščem. Oba udeležena voznika sta se lažje telesno poškodovala. V trčenju so poginili tudi trije psi, ki so padli iz vozila udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13. ure se je na Prešernovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri premiku odvzela prednost mopedistu. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13. ure se je v Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 18. ure se je v Dolskem zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.87 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 16.30 se je na Rakuševi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.88 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.