urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v drugi avtomobil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šestih prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.






Fotografija je simbolična

V Dobruški vasi so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča v Dobruški vasi

Nekaj po 15. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Dobruški vasi. Policisti PP Šentjernej so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 63-letnega voznika. 63-letni voznik in potnica v njegovem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Šmarješki cesti v Novem mestu je med 6. 10. in 7. 10. neznanec vlomil v prostore podjetja in odtujil 400 evrov.

Okoli 22.30 je v Žabji vasi v Novem mestu nekdo vlomil v tri aparate s prehrambenimi izdelki in povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

S strehe zapuščenega objekta na Seidlovi cesti v Novem mestu je nekdo odtujil bakrene obrobe.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove izsledili in prijeli državljana Afganistana, na območju Čateža ob Savi (PP Brežice) dva državljana Irana in državljana Turčije in na območju Župelevca (PP Brežice) državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.