urednistvo@preteklih24.si

Vlomil skozi balkonska vrata ter ukradel zlatnino in gotovino

Včeraj, 7. oktobra zgodaj popoldne, so policisti PP Nova Gorica na območju naselja Vitovlje (Mestna občina Nova Gorica) obravnavali vlom v stanovanjsko hišo.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom včerajšnjega dne vlomil skozi balkonska vrata v kletni etaži in vstopil v notranjost objekta. Pri tem je našel in si prilastil zlatnino in gotovino. Oškodovancem je bila zaradi navedenega kaznivega dejanja povzročena materialna škoda za približno 2.000 evrov. Policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v gostinski lokal na Goriškem

Danes, 8. oktobra okoli poldneva, so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec v času od včerajšnjih poznih ur do današnjega jutra vlomil v gostinski lokal v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec iz notranjosti odvzel nekaj alkoholne pijače in gotovine. Po izvršitvi kaznivega dejanja je storilec kraj zapustil in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Po prvih ocenah je zaradi kaznivega dejanja nastala skupna materialna škoda za približno 120 evrov. Policisti PP Nova Gorica okoliščine vloma v lokal še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pri trčenju dveh osebnih vozil na Ajdovskem ena oseba lažje poškodovana

Včeraj, 7. oktobra ob 16.19 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v križišču v Ajdovščini in v kateri sta bila udeležena 35-letni voznik in 36–letna voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila v križišču Idrijske ceste in Poti v Žapuže zaradi izsiljevanja prednosti s strani 35-letnega voznika avtomobila. Slednjemu so policisti v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Obema voznikoma je bil odrejen strokovni pregled. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. Kasneje je predvidoma lažje poškodovana 36-letna udeleženka prometne nesreče poiskala zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina. O nezgodi je Policija obvestila pristojne pravosodne organe. Zoper povzročitelja bodo prometni policisti glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem udeleženi dve vozili

Danes, 8. oktobra ob 7.02 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije blizu naselja Most na Soči in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 40–letna voznica osebnega avtomobila vozila po glavni cesti (iz smeri Bače pri Modreju) proti Mostu na Soči in jo med vožnjo v desnem ovinku zaneslo na nasprotno smerno vozišče in trčila v drugo osebno vozilo, s katerim se je peljal 65–letni voznik. V prometni nesreči sta bila oba voznika predvidoma lažje telesno poškodovana. Povzročiteljici bodo tolminski policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog. Poleg policistov so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci ZD Tolmin.

Povoženje divjadi

Včeraj, 7. oktobra ob 18.53 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi (srna) na glavni cesti med Kobaridom in vasjo Sužid. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz Starega sela proti Kobaridu, med vožnjo na omenjeni relaciji pa mu je z leve strani na vozišče skočila omenjena divjad in jo povozil. Divjad je po trku z vozilom na kraju poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 7. oktobra ob 23.11 uri, so policisti obravnavali povoženje divjadi (srna) na cesti med Tolminom in Dolenjo Trebušo s strani voznice osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznica peljala po glavni cesti iz Stopnika proti Dolenji Trebuši, med vožnjo pa ji je na cestišče skočila omenjena divjad in jo posledično povozila. Za poginulo divjad so kasneje poskrbele pristojne službe. Tudi ta primer so policisti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti PP Tolmin včeraj, 7. oktobra ob 15.52 uri, obravnavali povoženje divjadi (srna) tudi v okolici vasi Modrejce (Občina Tolmin) s strani voznice osebnega vozila. Po trku z divjadjo je na vozilu
nastala majhna poškodba.