urednistvo@preteklih24.si

Na Tržaški cesti v Ljubljani prišlo do naletnega trčenja treh vozil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, vlom in 3 poškodovanja tujih stvari.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 10. 2021, od 6. ure in 8. 10. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja in Logatca izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopek s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in prenosni računalnik. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 13.30 je na Tržaški cesti v Ljubljani prišlo do naletnega trčenja treh vozil, ki ga je povzročil voznik kombija zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Voznik drugega vozila se je lažje poškodoval. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 10. uro je v križišču Šmartinske in Topniške prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. nesrečo je povzročil voznik, ki ni upošteval prednosti kolesarke v križišču. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.