urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči izven naselja Pristava dve osebi poškodovani

Včeraj, 6. oktobra v zgodnjih večernih urah, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije med Novo Gorico in Rožno Dolino (na Pristavi) in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila.


Fotografija je simbolična

Z zbiranjem obvestili in ogledom je bilo ugotovljeno, da je 54–letni voznik avtomobila vozil po lokalni cesti izven naselja Nova Gorica (na Pristavi) iz Nove Gorice proti Rožni Dolini po klancu navzgor. Po izpeljavi ostrega levega nepreglednega ovinka je voznika zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zaneslo v desno izven vozišča na neutrjeno bankino in nato v obcestni jarek, kjer je z desnim bočnim delom avtomobila trčil v zemljino jarka. Voznik v nesreči ni bil poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti Postaje prometne policija so mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Pomoč na kraju so nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti so vozniku v skladu z določili Zakona o prekrških (113.a člen ZP-1) izrekli prepoved nadaljnje vožnje in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper povzročitelja prometne nezgode bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije izven naselja Pristava dve osebi lažje poškodovani

Včeraj, 6. oktobra popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije izven naselja Pristava (Mestna občina Nova Gorica) z udeležbo osebnega vozila. Prometni policisti so z ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili, da je 39–letna voznica osebnega avtomobila peljala po lokalni cesti iz Nove Gorice proti Pristavi. Ko je pripeljala do dela lokalne ceste, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, voznica ni vozila na takšni razdalji od desnega roba vozišča, da bi promet potekal varno in neovirano. Z vozilom je zapeljala preko desnega roba vozišča in s sprednjim desnim delom vozila zapeljala na travnato brežino. Vozilo se je nato prevrnilo na levi bok in nekaj metrov drselo po travnati brežini ter se ustavilo ob makadamskem izogibališču. Voznici in sopotnici v vozilu so na kraju pomoč nudili naključni mimoidoči, udeleženki pa sta kasneje poiskali zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici, kjer je bilo ugotovljeno, da sta v nezgodi utrpeli predvidoma lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Na Goriškem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 7. oktobra v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica na območju Nove Gorice ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili najprej t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi in nato strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, kar pa je voznik odločno odklonil. Novogoriški policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem zaradi prekratke varnostne razdalje udeleženi dve vozili

Danes, 7. oktobra ob 6.49 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na cestni relaciji med Mostom na Soči in vasjo Kozaršče (Občina Tolmin) z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila med vožnjo po regionalni cesti Most na Soči – Ušnik, na ravnem delu vozišča zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozečo voznico drugega avtomobila, ki je zaradi divjadi na vozišču zmanjšala hitrost in se z vozilom ustavila. Povzročitelju nezgode je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Včeraj, 6. oktobra ob 20.43 uri, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila izven naselja Robič povozil divjad (srna). Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz Robiča proti Kobaridu. Ko je pripeljal na ravni del ceste mu je z desne strani pred vozilo skočila omenjena divjad in jo zadel. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim
zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policiste danes, 7. oktobra ob 6.22 uri, obvestili o povoženju divjadi (srna) na glavni cesti med Ušnikom in Doblarjem, blizu kraja imenovanega pri Turškem križu.