urednistvo@preteklih24.si

49-letnica padla med vožnjo s skirojem in se hudo poškodovala

Včeraj, 5. oktobra ob 10.28 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije v bližini krožnega križišča Prvomajske ulice v Novi Gorici, kjer se je pri padcu z električnim skirojem predvidoma huje poškodovala 49–letna voznica omenjenega lahkega motornega vozila.


Fotografija je simbolična

Policist Postaje prometne policije so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da se je 49-letnica peljala po vozišču Prvomajske ulice (iz smeri večjega trgovskega centra) proti Erjavčevi ulici. V bližini krožišča v Prvomajski ulici je pripeljala do kraja, kjer se prične kolesarska steza in se zaradi neprilagojene hitrosti z električnim skirojem prevrnila na bok in padla na kolesarsko stezo ter se huje poškodovala (poškodba gležnja). Na kraju nezgode so poleg prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so ji nudili pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica na omenjeni kraj. Po nudeni oskrbi so reševalci predvidoma huje poškodovano osebo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 45. člena ZPrCP) ji je bil izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Goriškem udeleženi dve osebni vozili

Danes, 6. oktobra ob 9.03 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju Kromberka pri Novi Gorici z udeležbo dveh vozil. Po sedanjih ugotovitvah je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila, bele barve, neznane znamke in neznanih registrskih označb,
vozil po regionalni cesti iz Ajševici proti večjemu trgovskemu centru v Kromberku. Pri zavijanju levo proti omenjenemu nakupovalnemu centru neznani voznik ni pustil mimo drugega voznika avtomobila, ki je vozil iz Nove Gorice proti Ajševici. V izogib trčenju se je voznik z vozilom zapeljal desno izven vozišča na robnik prometnega otoka, neznani voznik pa je z vožnjo nadaljeval v smeri trgovskega centra (med vozili ni prišlo do trčenja). Na osebnem vozilu znamke Ford je nastala materialna škoda. Ko bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica neznanega voznika izsledili, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.

Povoženje divjadi

Policisti PU Nova Gorica so včeraj in danes na cestah na Severnem Primorskem obravnavali več primerov povoženja divjadi (srnjad). Dve nesreči sta se včeraj, 5. oktobra zgodili na območju Solkana, izven naselja Plave, danes pa so policisti obravnavali še dva primera povoženja divjadi izven Kanala in na glavni cesti med naseljem Idrsko in Peršeti na Tolminskem.