urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli puško z dušilcem in puško manjšega kalibra

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 185 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.


FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Logatcu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in druge predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Domžal je neznani storilec vrtne lope odtujil več kosov ročnega in akumulatorskega orodja in lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Sum kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem

Policisti policijske postaje Medvode so ta mesec, po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi, opravili hišno preiskavo pri 74-letnemu osumljencu, zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Pri preiskavi so našli in zasegli puško z dušilcem in puško manjšega kalibra. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 19.30 se je na Kamniški cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je vozniku pri vključevanju v promet iz stranske ceste odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 19.30 se je na Njegoševi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in paška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 22. ure se je na Hladilniški poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.