urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti obravnavajo kaznivo dejanje nezakonitega lova

Danes, 15. septembra ob 10.23 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na območju Ajdovščine, kjer je s kolesom prejšnjega dne padla in se poškodovala 67–letna kolesarka.


Fotografija je simbolična

Slednja je pri padcu utrpela lahke telesne poškodbe. Kasneje so poškodovanko zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Po nudeni oskrbi so jo odpustili v domačo nego.

Na vrhu Sabotina starejšega pohodnika zaobšla slabost

Včeraj, 14. septembra ob 12.40 uri, so policisti bili obveščeni, da je na vrhu Sabotina (609 metrov visoka vzpetina nad Solkanom) 75-letnega pohodnika zaobšla slabost in poti ni mogel nadaljevati. S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni člani Enote za hitro posredovanje Mestne občine Nova Gorica (MONG HRI) in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so ga z nosili prenesli do planinske koče. Tam so ga prevzeli in oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 14. septembra ob 16.25 uri, v Novi Gorici 37–letnemu moškemu, državljanu Italije, v postopku zasegli delce posušene rastline za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zasežene rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper tujega državljana uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vožnja pod vplivom alkohola

Danes, 15. septembra ob 00.35 uri, so policisti v Novi Gorici ustavili 37–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V okolici Branika našli ustreljeno divjad

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili v ponedeljek, 13. septembra popoldne, s strani člana lovske družine obveščeni o sumu kaznivega dejanja nezakonitega lova (po 342. členu KZ-1) med Branikom in Štanjelom, kjer je bil na koncu enega od vinogradov najdena ustreljena divjad (divji prašič). O najdbi kadavra živali je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Na kraj najdbe je prišel tudi higienik, ki je poginulo divjad odpeljal na Veterinarsko fakulteto (Inštitut za patologijo, divjad, ribe in čebele), kjer bodo opravili raztelesbo divjadi. Okoliščine suma kaznivega dejanja nezakonitega lova policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

Povoženje divjadi

Danes, 15. septembra ob 5.22 uri, so policisti bili obveščeni, da je 36-letni voznik tovornega vozila znamke Fiat med vožnjo na cestni relaciji med Kobaridom in Robičem, blizu nekdanjega mejnega prehoda s sosednjo Italijo (Občina Kobarid) povozil divjad (košuta). Po trku z omenjeno divjadjo je na
tovornem vozilu nastala materialna škoda (poškodovana luč in odbijač na vozilu).