urednistvo@preteklih24.si

Kolesarka s krmilom kolesa trčila v avtobus in se hudo poškodovala

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 279 klicev, od tega 82 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 21 kaznivih dejanj,
– 11 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
– 7 povoženj živali,
– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 samomor na železnici.

Izpostavljamo:

VLOM V POSLOVNE PROSTORE

Neznani storilec je sinoči, okoli 21.20, skozi okno vlomil v poslovne prostora prodajalne v Slovenski Bistrici in iz pisarne odtujil priročno blagajno z gotovino.

Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.

DRZNA TATVINA

Včeraj dopoldan sta dva neznana moška, ki sta uporabljala črni obrazni maski, ogovorila gospo pred stanovanjsko hišo na Ptuju. Predstavila sta se ji kot delavca Telekoma, nakar jo je prvi zamotil tako, da je z njo odšel do Telekomove omarice na zadnji strani hiše, drugi pa je odšel v notranjost hiše. Tam je iz ženske torbice odtujil gotovino iz nočne omarice pa nakit. Še preden se je oškodovanka vrnila v hišo, je objekt zapustil. Moška sta nato odšla s kraja in oškodovanki natvezila, da se bosta vrnila popoldan.

Materialna škoda znaša okoli 3.200 evrov.

HUDO POŠKODOVANA KOLESARKA

Včeraj zjutraj je 75-letna ženska kolesarila po kolesarski stezi ob Zagrebški cesti na Ptuju, v smeri naselja Pobrežje. Na Zagrebški cesti je iz kolesarske steze zapeljala levo na vozišče, kjer je ravno takrat, vzporedno z njo, po vozišču pravilno pripeljal 65-letni voznik avtobusa. Kolesarka je s krmilom kolesa trčila v avtobus, zaradi česar jo je odbilo v desno, nato pa je padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v SB Ptuj.

Policisti bodo kolesarki izdali plačilni nalog in poslali poročilo pristojnemu tožilstvu.