urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z dvema in pol promiloma alkohola v krvi padel in se poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 150 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi in 1 s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.


Fotografija je simbolična

V Izoli je nekdo ukradel SUP znamke ITIWIT, sive in rumene barve, ter karbonsko veslo. Lastnik je oškodovan za 1.000 evrov.

Ob 13.44 so policisti dobili informacijo, da sta v Kopru padla mladostnika s skuterjem. Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letni voznik motornega kolesa storil premik z vozilom, brez da bi se prepričal, če to lahko varno stori. Za njim je vozil 18-letni voznik motornega kolesa, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil vanj. Oba sta padla in se lažje poškodovala. Obema sledi plačilni nalog, in sicer 26-letniku po ZPrCP 42/4-1, 18-letniku pa po ZPrCP 44/5.

V Piranu je nekdo na plaži ukradel nahrbtnik z denarnico, dokumenti, gotovino, ključi, uro in kozmetiko. Kasneje so našli odvržene vse predmete, razen gotovine.

Nekdo je vlomil v hišo v vasi Dolnja Košana. Lastnikom je ukradel zlatnino.

Ob 22.35 je v Škofijah padel kolesar. Policisti so ugotovili, da je 56-letnik padel zaradi neprilagojene hitrosti, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 1,19 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Pri padcu se je lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 1. uri pa so nas obvestili s SB Izola, da imajo na zdravljenju 39-letno državljanko Nemčije, ki je na kolesarski stezi od Portoroža proti Luciji padla s kolesom in se pri tem huje poškodovala (zlom nosu). Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,22 mg/l, izrečena ji je bila globa.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 9 ilegalnih migrantov, državljanov Nepala, in sicer pri Kozini.