urednistvo@preteklih24.si

Traktor ga je stisnil ob drevo, zaradi hudih poškodb umrl na kraju

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 379 klicev, od tega 117 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 20 kaznivih dejanj,
– 12 prometnih nesreč I. kategorije,
– 7 prometnih nesreč II. kategorije, v katerih se je 7 oseb lahko telesno poškodovalo,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
– 3 povoženja živali,
– 20 prijav kršitev javnega reda in miru, 12 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,
– 2 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 nesrečo pri delu,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v treh ločenih primerih v postopkih 2 državljana Poljske in 1 državljana Romunije, z urejenim bivališčem v Avstriji, ki so na območju PP Gorišnica, s tremi različnimi osebnimi avtomobili, dvema poljskih in enim avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

UMRL MED DELOM V GOZDU

Včeraj zgodaj popoldan je 64-letni moški, na območju PP Ormož, opravljal gozdarska dela v svojem gozdu. Pri delu je uporabljal kmetijski traktor, ki ga je ustavil na gozdni poti, na hribu navzdol. Izstopil je iz traktorja, da bi odklopil traktorski priključek in si pripravil orodje. Ker traktorja, ki je bil v teku, ni ustrezno zavaroval, oz. ni potegnil ročne zavore, se je ta začel, pomikati po hribu navzdol. Da bi ustavil traktor, je moški poskušal na levi strani traktorja vstopiti v kabino, vendar je med premikanjem traktor z levo stranjo zapeljal tako tesno ob drevo, da je opisanega moškega stisnilo med vrata in kabino traktorja. Zaradi drugih dreves se je traktor ustavil in obstal v teku, stisnjeni moški pa je v stoječem položaju zaradi zadušitve umrl.

Pokojnega je, ker se ni pravočasno vrnil iz gozda, šla iskat njegova žena in ga našla mrtvega. Poklicala je pomoč, vendar gasilci in reševalci, kljub oživljanju pokojnemu niso mogli več pomagati.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

HUDO POŠKODOVAN KOLESAR

Včeraj, okoli 17.05 je 71-letna voznica vozila osebni avtomobil po lokalni cesti Hotinja vas-Dravski Dvor. Izven naselja Hotinja vas, je prehitevala 80-letnega kolesarja, ki je takrat v križišču že zavijal v levo in je v času trčenja že bil na nasprotnem smernem vozišču. Zaradi takega nepravilnega prehitevanja sta s kolesarjem trčila, po trčenju pa je voznica zapeljala v levo in trčila še v prometni znak. V trčenju se je kolesar hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznico osebnega avtomobila ovadili pristojnemu tožilstvu.