urednistvo@preteklih24.si

Na območju Radovljice policisti obravnavajo trčenje potniškega vlaka v delovni stroj za delo na tračnicah

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.
Fotografija je simbolična (Foto: Miha Lampič)

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Nesreča vlaka, še v obravnavi: Policisti na območju Radovljice obravnavajo trčenje potniškega vlaka v delovni stroj za delo na tračnicah. Po prvih podatkih ni nihče poškodovan. Železniška proga je zaprta. Postopki še potekajo. Več podatkov bomo posredovali po zaključenih aktivnostih na kraju.

Dogodki:

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali voznika, ki je osebni avtomobil vozil v času prepovedi vožnje, bil pa je tudi pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Avtomobil so mu zasegli in ga obravnavajo zaradi hujšega prekrška.

Na Kredarici je helikopter Slovenske vojske reševal planinca zaradi poškodbe noge.

Kranjski policisti so obravnavali požar na lesenem pomožnem objektu. Nastala je majhna materialna škoda.

Tržiški policisti so obravnavali padec kolesarje med izvajanjem skokov. Po podatkih policije gre za lahke telesne poškodbe.

Jeseniški policisti so po obvestilu občana včeraj domačina opozorili na opustitev samozaščitnih ukrepov pri varstvu vozila. Na njem je pustil odprta okna in v njem kontaktne ključe.

Trčenje z divjadjo so policisti obravnavali na lokalni cesti v Zvirčah. Vanjo je trčila kolesarka. Po podatkih policije v trčenju ni
bilo posledic. Na Cesti Toneta Tomšiča na Jesenicah pa je v divjad trčil voznik. Srna je poginila.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na Bledu je traktorist trčil v pešca. Okoliščine kažejo, da traktorist med obračanjem prikolice ni premostil »mrtvega kota« in je zato trčil vanj. Po podatki policije je pešec lažje poškodovan. Zaradi nepravilnega premika proti traktoristu poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

Blejski policisti so obravnavali tatvino kopalniškega materiala z gradbišča. V naselju Selca je storilec iz nezavarovanega
tovornega dela vozila odtujil orodje. Na Pokljuki so policisti obravnavali poskus vloma v vozilo. Na Ulici Lojzeta Hrovata v Kranju pa je storilec razbil steklo na kombiju.