urednistvo@preteklih24.si

Kolesar zapeljal s ceste in trčil v obcestni betonski zid, njegove poškodbe so hude

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 157 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.


Fotografija je simbolična

Nekdo je vlomil v poslovni prostor v Kopru. Pregledal je prostore, zatem pa odnesel denarnico in kovinsko blagajno. Predmete so policisti kasneje našli odvržene v bližnjem vodnjaku, vendar brez gotovine.

V Izoli je nekdo moškemu z invalidskega vozička ukradel denarnico z dokumenti in gotovino. Denarnico je imel v torbici, ki jo je pustil na električnem invalidskem vozičku pred trgovino.

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti zasegli kombi 26-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Postojni so zasegli skuter Piaggio ZIP 25. 18-letni voznik nima vozniškega dovoljenja, moped pa je predelan. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 19. uri je v Ilirski Bistrici 61-letni voznik osebnega avtomobila pri zavijanju desno izsilil prednost 28-letnemu kolesarju, ki je vozil po kolesarski strezi. Trčil je vanj, kolesar je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Ob 21.37 so policisti bili obveščeni, da je v vasi Lokev padel kolesar. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 36-letni domačin iz neznanega vzroka zapeljal s ceste in trčil v obcestni betonski zid, izgubil nadzor nad kolesom in padel. Odrejen je bil strokovni pregled. Iz SB Izola so policiste obvestili, da je huje poškodovan.

V vasi pri Sežani je ponoči nekdo vlomil v hišo. Lastnikom je ukradel gotovino in zlatnino.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 11 ilegalnih migrantov: pri Podgorju 6 državljanov Pakistana, na Sušaku 1 državljana Pakistana, pri Podgorju 2 državljana Irana, pri Zazidu 2 državljana Afganistana,